Kasım 2022’nin sonlarında piyasaya sürülen yapay zeka sohbet botu ChatGPT, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. ChatGPT’nin yapay zeka teknolojisi ve yaklaşımı, teknoloji dünyasında ikiye ayrılmış durumda. Bazı teknoloji şirketleri, yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmaya ve geliştirmeye devam ederken, diğer kesim, yapay zekanın yavaşlatılması gerektiğini savunuyor.
Kripto para borsası Binance, ChatGPT’yi eğitim platformu Binance Academy’ye entegre ettiğini duyurdu. Şirket, “Binance Sensei” adını verdiği yeni yapay zeka destekli aracını tanıtarak, ChatGPT’nin Web3 alanındaki çeşitli konularda kullanıcıların sorularını yanıtlamak için Binance Academy’den yanıtlar aldığını açıkladı. ChatGPT’nin Binance Academy’ye entegre edilmesiyle birlikte bot, kullanıcılara belirli bir soru ya da anahtar kelimeler soruyor ve her kullanıcı için yaklaşık 150 kelimelik bir özet sunuyor.
Ancak, Binance topluluğu, ChatGPT’nin Binance Academy’ye entegre edilmesinden rahatsızlık duyuyor ve bir botun “öğretmenlik” etmesine izin verilmesine karşı çıkıyor.
Son dönemlerde yapay zeka teknolojisi hakkında birçok tartışma yaşanıyor. Teknoloji devleri, yapay zeka teknolojisine ağırlık veriyor ve bu teknolojiden faydalanmaya başlıyor. Microsoft, Google ve e-ticaret devi Alibaba gibi büyük teknoloji şirketleri de kendi yapay zeka versiyonlarını duyurdu. Ancak, kontrolsüz kullanımı endişeleri arttırdı ve İtalya gibi ülkeler kısa süreli yasaklar getirdi. Avrupa Birliği genelindeki düzenleyiciler de büyük teknoloji şirketlerinin yapay zeka algoritmalarını inceleme kararı aldı. Yapay zekanın daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, bu alanda düzenleyici baskının artması bekleniyor. Çin’deki yetkililer de ülkedeki tüm yapay zeka hizmetleri için zorunlu güvenlik incelemelerini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.